«Укрзалізниця» знову залишилася без керівника

Середа, 17 березня 2021, 14:34
Рішення про звільнення із посади керівника держкомпанії Володимира Жмака прийняла Наглядова рада АТ «Укрзалізниця», а потім звільнення Жмака підтримав Кабмін
«Укрзалізниця» знову залишилася без керівника

Сьогодні зранку Наглядова рада АТ «Укрзалізниця» одноголосно проголосувала за усунення із посади керівника держкомпанії Володимира Жмака. Після цього це рішення має затвердити Кабмін.

Про звільнення Жмака із посади голови правління «Укрзалізниці» одним із перших повідомив екс-директор із розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев.

«Наглядова Рада одноголосно підтримала відставку Володимира Жмака з посади голови правління «Укрзалізниці».

Погодження рішення очікується на засіданні Кабінету Міністрів України завтра», - написав Рязанцев у «Фейсбуці» у понеділок. Він додав, що виконувачем обов’язки голови правління «Укрзалізниці» знову може стати Іван Юрик.

Причиною звільнення Жмака із посади очільника «Укрзалізниці» один із високопоставлених менеджерів «Укрзалізниці» назвав різне бачення розділу і реструктуризації компанії. Окрім того, в наглядовій раді вважають, що Жмак діяв в інтересах українського олігарха Ріната Ахметова. За словами джерела, виконувачем обов’язків керівника «Укрзалізниці» має стати Іван Юрик.

Офіційних коментарів, щодо рекомендацій про звільнення Володимира Жмака із посади не надали. Сам Жмак повідомив, що у засіданні наглядової ради 15 березня 2021 року не брав, а про відсторонення йому ніхто не повідомляв.

Зазначимо, у понеділок низка ЗМІ повідомила про те, що очільник «Укрзалізниці» Володимир Жмак захворів на COVID-19.

У ЗМІ раніше поширювалася інформація про те, що наглядова рада «Укрзалізниця» розглядає можливість відсторонення Володимира Жмака із посади голови правління держкомпанії. В той же час, у прес-службі «Укрзалізниці» повідомляли, що причин для відсторонення Жмака із посади  немає.

Сьогодні представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді Василь Мокан у своєму телеграм-каналі повідомив про те, що Кабмін прийняв рішення про звільнення Жмака із посади голови правління «Укрзалізниці» і призначення в.о. керівника держкомпанії Івана Юрика.

Зазначимо, що Володимир Жмак очолював «Укрзалізницю» менше 8 місяців – він був призначений Кабміном на посаду голови правління 26 серпня 2020 року. До цього Жмак був членом наглядової ради аеропорту «Бориспіль»,а у 2015 – 2016 роках працював в Одеській обласній державній адміністрації на посаді заступника голови. В той час Одеську ОДА очолював екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі. Жмак також працював у компаніях «ТНК-ВР» та «Київстар».

comments powered by HyperComments