Зеленський каже, що уже перша доза антиковідної вакцини знижує ймовірність інфікування коронавірусом на 76%

Понеділок, 15 березня 2021, 18:50
Президент закликає людей, які отримали першу дозу вакцини, і далі носити маски і дотримуватися соціальної дистанції
Зеленський каже, що уже перша доза антиковідної вакцини знижує ймовірність інфікування коронавірусом на 76%

Сьогодні, під час селекторної наради, яка була присвячена епідемічній ситуації із коронавірусом в Україні, Президент України заявив, що перша ін’єкція вакцини проти коронавірусу знижує ймовірність інфікування на 76% і шанси на зараження усе одно залишаються, адже «лише після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки». Враховуючи це, Президент закликав носити маски та дотримуватися дистанції і після першої вакцинації.

Під час наради повідомили, що побічні ефекти під час вакцинації проявляються тільки у 0,8% випадків, важких випадків в Україні не зафіксовано.

За словами Міністра охорони здоров’я Максима Степанова, Європейське агентство з лікарських засобів офіційно заявило, що вакцина «AstraZeneca» абсолютно не збільшує ризику утворення тромбів.

Зазначимо, що на вихідні в Україні вакцинація проти COVID-19 пригальмувала – аналогічно із процесом ПЛР-тестування на коронавірус. У «святу неділеньку» 14 березня 2021 року в Україні в 4,5 рази впали темпи вакцинації – якщо у п’ятницю 12 березня було вакциновано понад 9 тисяч людей, то у неділю 14 – тільки трохи більше 2 тисяч. Крім того, у 4 регіонах України вчора не вакцинували жодну людину.

comments powered by HyperComments