У четвер 18 березня у Верховній Раді України виступатиме президент Литви

Понеділок, 15 березня 2021, 13:05
Виступ в українському парламенті президента Литви Гітанаса Науседа запланований в рамках його офіційного візиту в Україну
У четвер 18 березня у Верховній Раді України виступатиме президент Литви

У четвер 18 березня 2021 року заплановано виступ президента Литви Гітанаса Науседа у Верховній Раді України. Цей виступ – частина офіційного візиту посадовця в Україну. Про це сьогодні під час погоджувальної ради повідомив спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков.

«У четвер в Україні буде президент Литовської республіки пан Науседа. Було звернення до Верховної Ради з пропозицією виступу пана Науседи в стінах парламенту. Я проговорив попередньо з представниками всіх депутатських фракцій і груп, така ініціатива підтримується. Я думаю, що ми зможемо організувати цей процес», – заявив Дмитро Разумков і нагадав, що Литва є постійним надійним партнером України на багатьох міжнародних майданчиках.

Окрім того, під час погоджувальної ради заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко запропонував запросити для доповіді у Верховну Раду Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова – доповідь має відбутися 19 березня під час години запитань до уряду.

Від Авакова хочуть почути дані щодо ситуації з вакцинацією працівників МВС, а також задати запитання щодо правоохоронної діяльності та про результати дії ухвалених резонансних законів, наприклад щодо «ворів у законі» та збільшення відповідальності за порушення правил дорожнього руху тощо.

Проте, у результаті обговорення пропозиції представники фракцій та груп Верховної Ради прийняли рішення про те, що важливіше буде послухати доповідь очільника МОЗ України Максима Степанова.

comments powered by HyperComments