У Мінохорони здоров’я закликають вакцинованих від COVIDу не нехтувати протиепідемічними заходами

Понеділок, 15 березня 2021, 09:01
У МОЗі кажуть, що потрібно і далі користуватися масками у місцях скупчення людей і закритих приміщеннях
У Мінохорони здоров’я закликають вакцинованих від COVIDу не нехтувати протиепідемічними заходами

Навіть тих людей, які уже вакцинувалися проти COVID-19, у Міністерстві охорони здоров’я України закликають дотримуватися усіх протиепідемічних заходів і правил респіраторної гігієни. Допис про це Міністерство розмістило на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук».

Отож, вакцинованих осіб у МОЗ України закликають уникати скупчення людей та закритих приміщень із поганою вентиляцією. Якщо ж відвідування закритих приміщень і людних місць неможливо, вакцинованим потрібно вдягати маску. Також вакцинованим рекомендують дотримуватися соціальної дистанції із іншими людьми не менше 1,5 метрів, не торкатися очей, носа і рота на вулиці, в транспорті чи магазині. Також потрібно мити руки із милом або користуватися засобами для дезінфекції рук, які містять не менше 70% етилового спирту.

Якщо ж вакцинований кашляє чи чхає, це потрібно робити у згин ліктя аб прикривати рот і ніс серветкою, яку необхідно зразу ж викинути.

Зазначимо, що Головний державний санітарний лікар України, заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко каже, що вакцинація захищає не так від інфікування коронавірусом, як від тяжкого перебігу COVID-19 чи навіть смерті.
 

comments powered by HyperComments