Антиковідну вакцину від «Pfizer» виготовлятимуть також у Індії

П'ятниця, 12 березня 2021, 12:31
У Інституті сироватки крові у місті Пуна уже виготовляється аналог європейської вакцини «AstraZeneca» під назвою «Сovishield»
Антиковідну вакцину від «Pfizer» виготовлятимуть також у Індії

Компанія «Pfizer» веде переговори із урядом Індії про виробництво там своєї вакцини від коронавірусу. За рахунок виробництва вакцини в Індії вдасться забезпечити свободу ціноутворення і експорту та можна буде швидко отримати необхідні дозволи. Про це повідомило інформаційне агентство «Reuters» посилаючись на два власні джерела, знайомі із питанням.

Одне з джерел повідомило, що «американські компанії хочуть виробляти вакцини в Індії», але побоюються, що уряд країни введе політику контролю над цінами.

Також їм потрібні більш швидкі дозволи на клінічні випробування і використання дозволів в екстрених випадках.

Зазначимо, що у лютому компанія «Pfizer» відкликала заявку на дозвіл використання власної вакцини від коронавірусу «Pfizer-BioNTech» в Індії після того, як місцевий регуляторний орган відхилив її прохання пропустити невелике місцеве дослідження на безпеку.

Наразі компанія «Pfizer» досі не постачила у ЄС біля 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу, які мали надійти іще в грудні минулого року. Компанія планує вдвічі скоротити час на виробництво вакцини проти коронавірусу.

Вакцина «Pfizer» – це так звана «генетична» вакцина, яка містить генетичні інструкції, щоб допомогти нашому імунітету захиститись від COVID-19, її ефективність сягає 95%. Наразі ця вакцина зареєстрована для екстреного застосування в Україні, хоча наша держава так і не отримала жодної із обіцяних 117 тисяч доз вакцини «Pfizer». Низка експертів узагалі сумнівається в тому, що Україні найближчим часом узагалі вдасться отримати доступ до вакцини «Pfizer» через великий попит на неї серед країн «Золотого мільярда», отож українцям доведеться задовільнятися наразі китайськими та індійськими вакцинами.

 

comments powered by HyperComments