Рада нацбезпеки і оборони ухвалила проект стратегії повернення Криму

П'ятниця, 12 березня 2021, 10:03
Проект стратегії розглядали учора, 11 березня 2021 року на черговому засіданні РНБО
Рада нацбезпеки і оборони ухвалила проект стратегії повернення Криму

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила проект «Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь». Про це учора на брифінгу для ЗМІ повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, а також на своїй сторінці в «Фейсбуку» про це повідомив Постійний представник президента в АР Крим Антон Кориневич.

Повідомляється, що робота над проектом документу тривала понад рік із залученням представників багатьох інституцій, зокрема, Меджлісу кримськотатарського народу. Кориневич зазначив, що над документом працювали президент Володимир Зеленський, Офіс президента, РНБО, Міністерство тимчасово окупованих територій, МЗС, Крим_SOS, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Медійна ініціатива за права людини, ZMINA.Центр прав людини, Меджліс та інші експерти й організації.

Подробиці стратегії не повідомляються, однак представник президента в Криму наголосив, що «попереду багато роботи з реалізації стратегії та деокупації Криму».

«Це перший фундаментальний документ з часів окупації Кримського півострову Російською Федерацією, який дає чіткий дороговказ, у який спосіб ми будемо рухатися у питаннях деокупації Криму…

Ланцюжок зради почався не у 2014-му році, а в 2010-му. Без підтримки народних депутатів, які своїм голосуванням ратифікували «Харківські угоди», фактично відчинивши двері військовому вторгненню, не могли б відбутися спроба анексії Криму та тимчасова окупація окремих районів Донецької і Луганської областей.

За подібні дії має настати не тільки політична, а і кримінальна відповідальність», – заявив секретар РНБО Олексій Данілов.
 

comments powered by HyperComments