Зеленський каже, що українська мова в нашій державі повністю захищена

Вівторок, 9 березня 2021, 13:31
Про це Президент заявив коментуючи спроби депутатів-«Слуг народу» змінити закон про державну мову
Зеленський каже, що українська мова в нашій державі повністю захищена

Президент України Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм» заявив про те, що українська мова в нашій державі повністю захищена. Про це він сказав, коментуючи спроби деяких депутатів провладної фракції змінити закон про державну мову.

«У Конституції все чітко було написано – одна єдина державна мова – українська. Всі, хто порушують питання національності, питання мови, питання церкви – це всі люди, які хочуть «хайпанути» тимчасово, з великими, на жаль, наслідками для багатьох людей. Спрямовані всі ці наслідки на розкол суспільства. Я вважаю, що питання мови наразі не на часі, вважаю, що українська мова повністю захищена»,а - сказав Володимир Зеленський на прес-конференції під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм» у Києві.

«Якщо той чи інший закон не подобається депутатам, і не важливо, з якої вони партії, якщо вони бачать у цьому питанні несправедливість – це нормально говорити про це, але має бути громадський діалог», – додав Президент.

Він також зазначив, що в Україні мають бути створені комфортні умови для всіх, зокрема і в мовному питанні.

comments powered by HyperComments