США запровадили санкції проти Ігоря Коломойського

П'ятниця, 5 березня 2021, 18:32
Про санкції проти українського олігарха повідомив у своїй заяві державного секретаря Ентоні Блінкена
США запровадили санкції проти Ігоря Коломойського

Сполучені Штати Америки внесли до санкційного списку українського олігарха і колишнього голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського – про це йдеться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, яку поширила амбасада США в Україні.

«Сьогодні я оголошую про внесення до санкційного списку олігарха і колишнього державного чиновника України Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції. Перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації України з 2014 по 2015 рік, Коломойський брав участь у корупційних діяннях, що підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів і процесів урядування, включаючи використання свого політичного впливу та офіційної влади для особистої вигоди», – заявив Ентоні Блінкен.

За словами держсекретаря США, хоча нинішнє визначення базується на діях у час його перебування на посаді, є занепокоєння поточними безупинними спробами Коломойського підірвати демократичні процеси й інституції в Україні, що становить серйозну загрозу для її майбутнього.

Блінкен поінформував, що дане рішення ухвалене відповідно до розділу 7031(c) Закону про фінансування Державного департаменту, іноземних операцій та дотичних програм 2020 року.

«Окрім самого Ігоря Коломойського, я оголошую про внесення до санкційного списку таких членів найближчої родини Ігоря Коломойського: його дружини Ірини Коломойської, його дочки Анжеліки Коломойської та його сина Ізраїля Цві Коломойського. Цей крок робить Ігоря Коломойського та кожного з цих його найближчих родичів неприйнятними для в'їзду до США», – повідомив Блінкен.

Він зазначив, що це рішення підтверджує прагнення США підтримувати реформи політичного, економічного та судового секторів, які є ключовими для євроатлантичного шляху України.

«США продовжують підтримувати всіх українців, чия робота рухає реформи вперед. Державний департамент і надалі використовуватиме подібні повноваження й інструменти, щоб сприяти відповідальності корумпованих суб'єктів у цьому регіоні та в усьому світі», – запевнив держсекретар США.

Як раніше повідомляло агентство, у грудні 2020 року американські прокурори звинуватили українського олігарха Ігоря Коломойського та бізнесмена Геннадія Боголюбова у використанні незаконно привласнених коштів для придбання нерухомості в Огайо, після попередніх подібних заяв США щодо майна в Кентуккі та Техасі.

comments powered by HyperComments