Правоохоронці повинні прискоритися із доказами проти команди Януковича, щоб ЄС продовжив санкції

П'ятниця, 5 березня 2021, 14:04
Про це заявив Міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу
Правоохоронці повинні прискоритися із доказами проти команди Януковича, щоб ЄС продовжив санкції

Міністерство закордонних справ просить українських правоохоронців прискорити роботу, щоб надати Європейському Союзу докази злочинної діяльності оточення Віктора Януковича, щоб ЄС продовжив санкції проти цих чиновників. Про це сьогодні під час онлайн-брифінгу заявив Міністр зовнішніх справ України Дмитро Кулеба.

За словами очільника українського зовнішньо-політичного відомства, щороку із санкційного списку ЄС «випадають» соратники Януковича через відсутність прогресу в Україні кримінальних справ конкретно по цих людях.

«Міністерство закордонних справ не веде розслідування. Ми порушили питання перед нашими правоохоронними органами, що потрібно пришвидшувати цю роботу, щоб надавати Європейському союзу необхідну доказову базу для продовження санкцій (проти чиновників часів президенства Януковича. – ред.) Сподіваюсь що наші колеги з правоохоронних органів нас почули», – сказав Кулеба.

Дмитро Кулеба підтвердив, що Україна зацікавлена у продовженні санкцій щодо людей з оточення Віктора Януковича, оскільки вони вчинили злочини перед Українською державою та її громадянами.

Як повідомлялося, посли Європейського союзу 3 березня вирішили продовжити на пів року санкції проти 177 осіб та 48 юридичних осіб, яких ЄС вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Водночас із санкційного списку «випали» колишній в.о прем’єр-міністра Сергій Арбузов та екс-міністр освіти та науки Дмитро Табачник.

У березні минулого року ЄС зняв санкції з колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова та екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Під дією санкцій ЄС, запроваджених у 2014 році за незаконне привласнення державних коштів України або за зловживання службовим становищем, наразі залишаються вісім колишніх українських високопосадовців – Віктор та Олександр Януковичі, Віталій Захарченко, Віктор та Артем Пшонки, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко та Олександр Клименко.

comments powered by HyperComments