Депутата Харківської облради вигнали із фракції партії Порошенка – виступав російською мовою

П'ятниця, 5 березня 2021, 08:29
Членства у фракції «Європейської солідарності» у Харківській обласній раді позбувся депутат Олександр Дорошенко – колеги вважають, що він порушив мовне законодавство
Депутата Харківської облради вигнали із фракції партії Порошенка – виступав російською мовою

У четвер 4 березня депутати фракції «Європейської Солідарності» у Харківській обласній раді виключили із своїх лав депутата Олександра Дорошенка за порушення закону про мову. Про це «Європейська Солідарність» Харківщини повідомила на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук».

Повідомляється, що Дорошенко у сесійній залі виступав російською мовою, а коли йому колеги робили зауваження – ігнорував їх.

«За підсумками зібрання у зв’язку з відсутністю аргументованих пояснень та розбіжністю ідеологічних засад між Дорошенком та партією було вирішено виключити депутата з фракції за порушення закону про мову для застосування в подальшому процедури імперативного мандату.

Ключові принципи діяльності депутатів фракції «ЄС» – це принципи  демократизму, вільного волевиявлення власної точки зору, поваги до думки іншого. Однак разом з тим, депутатська діяльність не має йти в розріз із принципами, закріпленими в партійному статуті», – йдеться у повідомленні «ЄС».

Сам депутат Олександр Дорошенко вибачився за свій вчинок і на своїй сторінці в  «Фейсбуку» пояснив, чому говорив російською.

«Кажу відверто – з трибуни виступав вперше. Розхвилювався, тому виступав російською мовою і не зміг донести свою думку українською, хоча до цього, виступаючи з місця, завжди доносив свою позицію українською. Хочу вибачитися за це перед суспільством, а також перед своїми колегами по партії «Європейська Солідарність», – написав Дорошенко.

comments powered by HyperComments