Блогера Анатолія Шарія, якого підозрюють у державній зраді, дозволили затримати

Вівторок, 2 березня 2021, 14:01
Відповідне рішення, за даними «Української правди», прийняв Печерський суд міста Києва
Блогера Анатолія Шарія, якого підозрюють у державній зраді, дозволили затримати

Печерський районний суд Києва дозволив затримати підозрюваного у державній зраді Анатолія Шарія для доставки в суд з метою розгляду обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це повідомила «Українська правда» посилаючись на власне джерело у правоохоронних органах.

Повідомляється, що Печерський суд прийняв відповідну ухвалу іще 25 лютого. Ця ухвала оскарженню не підлягає.

Зараз Анатолій Шарій потрапив у перелік осіб МВС України, які переховуються від слідства. Як дата зникнення зазначається 16 лютого 2021 року.

Зазначимо, що підозрюваний у державній зраді Анатолій Шарій 25 лютоо 2021 року вдруге не з‘явився в СБУ для участі у допиті у якості підозрюваного, його оголосили у державний розшук.

Служба безпеки України скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу та необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні у справі Шарія. Також СБУ розслідує ймовірне підроблення при перереєстрації «Партії Шарія».

16 лютого 2021 року  Анатолію Шарію – блогеру, який проживає в Іспанії, було повідомлено про підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян.

На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур. Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України.

comments powered by HyperComments