У Порошенка пояснили, чому екс-президент не задекларував купівлю телеканалу «Прямий»

Вівторок, 2 березня 2021, 12:01
Угоду про купівлю телеканалу «Прямий» уклали 18 лютого 2021 року, попереднім власником каналу був Володимир Макеєнко
У Порошенка пояснили, чому екс-президент не задекларував купівлю телеканалу «Прямий»

У партії «Європейська солідарність», яку очолює п’ятий Президент України Петро Порошенка, кажуть, що Порошенко не повинен за законом декларувати купівлю телеканалу «Прямий», як зміну свого майновому стані. Про це пише «Українська правда» посилаючись на коментар партії «ЄС».

«Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» повідомлення про суттєві зміни у майновому стані подаються щодо придбання майна та здійснення витрат безпосередньо суб’єктом декларування, а не належними йому юридичними особами.

При цьому, як було повідомлено, покупцем за угодою щодо придбання телеканалу «Прямий» виступив український інвестиційний фонд «Прайм Ессетс Кепітал», кінцевим бенефіціарним власником якого є Петро Порошенко. Тому Петро Порошенко не повинен подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані щодо операцій, здійснених «Прайм Ессетс Кепітал», у тому числі придбання телеканалу»,а – йдеться у коментарі «Європейської Солідарності».

У партії пообіцяли, що інформацію про набуття Порошенком статусу кінцевого бенефіціарного власника «Прямого» «буде обов'язково належним чином відображено у річній електронній декларації за 2021 рік відповідно до вимог законодавства».

Зазначимо, що у проміжній декларації, яку заповнив п’ятий Президент України Петро Порошенко, він не вказав витрати на купівлю телеканалу «Прямий». Там вказано, що 18 лютого 2021 року Порошенко здійснив два видатки – 253 і 257 тисяч гривень – на «набуття освіти».

18 лютого 2021 року Петро Порошенко повідомив про те, що купив телеканал «Прямий», який офіційно до того належав екс-нардепові і екс-голові КМДА Володимиру Макеєнку.

 

comments powered by HyperComments