У справі про державну зраду Шарія СБУ подала запити на слідчі дії за кордоном

Понеділок, 1 березня 2021, 16:33
Відповідний запит українська контррозвідка скерувала до Київської міської прокуратури
У справі про державну зраду Шарія СБУ подала запити на слідчі дії за кордоном

Служба безпеки України скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу та необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні по справі Анатолія Шарія, якого звинувачують у державній зраді. Про це повідомив прес-центр СБУ.

В українській контррозвідці повідомляють, що у ході досудового розслідування виявлено факт внесення завідомо неправдивих даних під час перереєстрації «Партії Шарія». Вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» Кримінального кодексу. Ці матеріали також направлено до Київської міської прокуратури для подальшого правового реагування.

Зазначимо, що СБУ 16 лютого 2021 року скерувало повідомлення про підозру за статтями про державну зраду та порушення рівноправності громадян блогеру Анатолію Шарію, який нині проживає у Іспанії. За словами слідчих, Шарій здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур. Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України

Шарій на своїй сторінці у «Facebook» написав, що тепер йому не треба зайвий раз доводити в ЄС, що всі справи на нього в Україні – «чиста політика». Він заявив, що підозра йому не вручена і повістка про виклик на допит також. 

25 лютого підозрюваний у держзраді Анатолій Шарій вдруге не з‘явився в СБУ для участі у допиті у якості підозрюваного, його оголосили у державний розшук.

Зазначимо, що заборони діяльності «Партії Шарія», а заразом із нею і «Опозиційного блоку – За життя» жадають депутати Чернівецької міськради, яка ухвалила звернення до Президента, Верховної Ради, Міністерства юстиції та РНБО із відповідним проханням, оскільки згадані партії просувають в Україні інтереси російського агресора. Аналогічне звернення ухвалила також Івано-Франківська міська рада.

comments powered by HyperComments