В Україні від COVID-19 уже щепили понад 3 тисячі людей

Понеділок, 1 березня 2021, 11:07
В українському МОЗі запевнили, що вакцинація триває «каскадним» методом, отож кількість провакцинованих осіб скоро значно збільшиться
В Україні від COVID-19 уже щепили понад 3 тисячі людей

В Україні із 24 по 28 лютого 2021 року щеплення від COVID-19 отримало уже понад 3 тисячі людей, у МОЗ кажуть, що найближчим часом вакцинація пришвидшиться. Про це під час традиційного брифінгу в МОЗ розповів заступник Міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер.

«Кампанія з вакцинації продовжується, за останній час в Україні вже провакциновано понад 3 тисячі людей.

Згідно з планами Міністерства охорони здоров’я, вакцинація відбувається каскадним способом, тож у найближчій перспективі слід очікувати, що кількість провакцинованих суттєво почне збільшуватися.

Це нормальний процес, зараз він тільки запущений – і там є свої процедури, як це має відбуватися», – пояснив Ярослав Кучер і додав, що Міністерство охорони здоров’я робить все для того, щоб вакцинація проти коронавірусу в Україні відбувалася максимально швидко і якісно. Будуть використовуватися лише безпечні вакцини, які рекомендовані ВООЗ.

Вакцинація є добровільною та безоплатною для представників із груп ризику, з яких почалася кампанія імунізації населення.

Зазначимо, що за перші два дні вакцинальної компанії в Україні було щеплено проти коронавірусу 1338 осіб в усіх регіонах України. На Львівщині перші щеплення проти коронавірусу отримали працівники Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

comments powered by HyperComments