Єдиним способом набуття колективного імунітету проти COVID-19 є вакцинація

Понеділок, 1 березня 2021, 08:27
За словами експерта ВООЗ Сумья Свамінатан, наразі менше 10% населення земної кулі виробило антитіла до коронавірусу
Єдиним способом набуття колективного імунітету проти COVID-19 є вакцинація

Вакцинація – це єдиний прийнятний спосіб набуття людством колективного імунітету проти COVID-19. Про це заявила головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров’я Сумья Свамінатан. Вона зазначила, що наразі менше 10% населення Землі виробило антитіла до коронавірусу SARS-COV-2. Про це провідомляє ВООЗ на своєму офіційному сайті.

Сумья Свамінатан повідомила, що у світі проведено майже 500 досліджень, щодо колективного імунітету до коронавірусної хвороби. Ці дослідження показали, що наразі менше 10% населення планети мають імунітет до COVID-19. Виключенням можуть бути деякі великі міста, де перехворіла на COVID-19 значна частина населення.

«Звичайно, в деяких місцях, особливо в міських районах з великою щільністю населення, є території, де 50 − 60% жителів піддалися зараженню вірусом і мають антитіла. Однак це не означає, що все місто, провінція або країна досягли колективного імунітету. Єдиний шлях до досягнення колективного імунітету подібного масштабу – це вакцинація», – сказала Сумья Свамінатан.

comments powered by HyperComments