Президент Чехії Земан просить у Путіна вакцину «Супутник V» проти коронавірусу

Неділя, 28 лютого 2021, 12:06
Мілоша Земана часто називають «маріонеткою Кремля», крім того у ЄС зауважують, що Росія усім пропоную вакцину «Супутник V», але не вакцинує власне населення
Президент Чехії Земан просить у Путіна вакцину «Супутник V» проти коронавірусу

Президент Чехії, де зараз йде зростання захворюваності на COVID-19, звернувся до президента Росії Владіміра Путіна із проханням про початок постачання до країни вакцини «Супутник V», про це пише «Українська правда» посилаючись на російське інформагентство «РБК».

За словами чеського лідера, він погодив прохання з прем'єр-міністром Андрієм Бабішем. Земан уточнив, що Росія висловила готовність поставити Чехії препарат.

Земан також зазначив, що для ухвалення використання «Супутника V» в Чехії буде достатньо рішення національного регулятора, Державного інституту з контролю за ліками. Таким чином, президент не буде наполягати на схвалення вакцини регулятором ЄС, Європейським агентством з лікарських засобів.

Зазначимо, що президента Чехії Мілоша Земана в самій країні називають «маріонеткою Кремля».

Що ж до вакцини «Супутник V», то Російська Федерація планувала постачити до Бразилії 150 мільйонів доз цієї вакцини, але державний регулятор цієї країни повернув запит бразильської фармкомпанії «Uniao Quimica», пояснивши це тим, що російський препарат не відповідає необхідним критеріям.

У Єврокомісії здивовані, що РФ пропонує всім «Спутник V», не вакцинувавши свій народ.

 

comments powered by HyperComments