В окупованому росіянами Криму пересохло іще два водосховища, третє на межі висихання

Неділя, 28 лютого 2021, 11:31
Виснажилися запаси води у Сімферопольському і Загорському водосховищах, на межі висихання Балановське
В окупованому росіянами Криму пересохло іще два водосховища, третє на межі висихання

В окупованому росіянами Криму запаси води у Сімферопольському і Загорському водосховищах вичерпалися, а Балановське водосховище на межі висихання. Про це повідомили «Крим.Реалії».

Про ситуацію із водосховищами повідомляють окупаційні власті півострова. Так, за даними відомства на 26 лютого, повністю виснажені запаси Сімферопольського і Загорського водосховищ. За місяць, незважаючи на рясні снігові опади, води в них так і не додалося. Наближається до «мертвого об'єму» й Балановське водоймище.

Згідно з моніторингом, ще на початку лютого найбільш близькими до «мертвого об'єму» були Балановське, Тайганське і Партизанське водосховища. Сімферопольське та Загірське водосховища на той момент вже пройшли цю позначку.

У січні 2021 року Український Національний центр управління та випробувань космічних засобів також провів супутниковий моніторинг змін площі водних дзеркал водосховищ Криму. Згідно з даними моніторингу, площа кримських водосховищ за останній рік істотно зменшилася.

Зазначимо, що «мертвим об'ємом» водосховища називають таку кількість води в ньому, яку в нормальних умовах експлуатації вже не можна використовувати.

Загорське і поєднане з ним 18-кілометровим водоводом Щасливенське водосховища раніше були головними джерелами питної води для всіх населених пунктів південного берегу Криму – від Гурзуфа до Фороса.

Російський уряд продовжив так звану програму з розвитку Криму і Севастополя та збільшив обсяг її фінансування на 112,5 млрд руб. Один з пріоритетів програми – забезпечення Криму дефіцитною прісною водою.

comments powered by HyperComments