У США зареєстрували для застосування «антиковідну» вакцину, яку потрібно вводити лише один раз

Неділя, 28 лютого 2021, 10:30
Розробником вакцини є компанія «Johnson & Johnson», її ефективність становить 66%
У США зареєстрували для застосування «антиковідну» вакцину, яку потрібно вводити лише один раз

У США зареєстрували вакцину проти COVID-19, яку потрібно застосовувати лише раз особам у віці від 18 років. Розробником вакцини є американська компанія «Johnson & Johnson». Це уже третя вакцина проти коронавірусу, зареєстрована у США. Першою була вакцина від «Moderna», другою – «BioNTech/Pfizer». Про це повідомляє «Німецька хвиля».

Повідомляється, що попередній договір про постачання «антиковідної» вакцини із компанією «Johnson & Johnson» уклав також і Європейський Союз. Особливістю цієї вакцини є те, що її потрібно вводити в організм лише один раз, крім того вона зберігається у звичайних холодильниках, в той час як препарат «BioNTech/Pfizer» потребує застосування морозильних камер із температурою  – 70ºС.

16 лютого 2021 року Європейське агентство з лікарських засобів повідомило про надходження заявки від компанії «Johnson & Johnson» на схвалення її вакцини проти коронавірусу. Заявку на схвалення вакцини «Janssen» подала європейська дочірня компанія «Johnson & Johnson». Перевірка вакцини відбуватиметься за прискореною процедурою, отож її схвалення до застосування варто очікувати у ЄС до середини березня.

Нагадаємо, що дотепер в ЄС дозволили застосування вакцин від коронавірусу виробництва «BioNTech/Pfizer», американської корпорації «Moderna» й спільну розробку Оксфордського університету і компанії «AstraZeneca». Індійський «генерик» останньої вакцини зараз використовується в Україні для першого етапу вакцинації.

Результати третьої фази клінічних випробувань вакцини компанії «Johnson & Johnson», вказують на те, що даний препарат зменшує ризик захворювання середнього та тяжкого ступеня тяжкості на 66 відсотків після чотирьох тижнів з моменту вакцинації.

comments powered by HyperComments