Київ купив 20 нових трамваїв українського виробництва

П'ятниця, 26 лютого 2021, 13:01
КП «Київпастранс» завершило тендерну процедуру закупівлі нового електротранспорту за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку в рамках програми «Міський громадський транспорт в Україні»
Київ купив 20 нових трамваїв українського виробництва

Трамвайний парк столиці України міста поповниться 20 новими низькопідлоговими трамвайними вагонами українського виробництва – завершилася міжнародна тендерна процедура, яку КП «Київпастранс» проводив за кошти Європейського інвестиційного банку в рамках програми «Міський громадський транспорт». Переможцем тендера став консорціум ТзОВ «Татра-Юг» з офісом в Одесі і із виробничими потужностями у Дніпрі та Запорізького хлібокомбінату №1. Про це повідомив транспортний портал «AllTransUA».

У міжнародному тендері по закупівлі 20 низькопідлогових багатосекційних трамваїв окрім консорціуму «Татра-Юг» та Запорізького хлібокомбінату також брали львівський концерн «Електрон» та консорціум білоруської компанії «Бєлкомунмаш» та його української «дочки» «БКМ-Україна». Тендер був оголошений 6 вересня 2019 року, розкриття пропозицій відбулося 4 лютого 2020 року. На визначення переможця тендеру тендерному комітету КП «Київпастранс» та Європейському інвестиційному банку знадобилося майже 13 місяців. Зазначається, що вартість контракту, підписаного між КП «Київпастранс» та консорціумом «Татра-Юг» та Запорізького хлібокомбінату № 1. Вартість контракту – 24 мільйони 591 тисяча 283 євро без ПДВ (ПДВ за правилам проекту Європейського інвестиційного банку сплачує міський бюджет Києва). Таким чином, повна вартість (із ПДВ) одного трамвайного вагона – 1 мільйон 475 тисяч 477 євро.

За тендерними умовами першу партію нових українських трамваїв Київ отримає протягом 24 місяців із дати отримання авансового платежу. Технічні характеристики вагона – довжина – більше 26 метрів; загальна пасажиромісткість – 300 пасажирів (+/ – 15%), в тому числі кількість місць для сидіння – 60.

Підписання угоди між КП «Київпастранс» і консорціуму «Татра-Юг» та Запорізького хлібокомбінату №1 підтвердило ТзОВ «Татра-Юг» на своїй офіційній сторінці в соцмережі «Фейсбук». У компанії уточнили, що довжина трамвая для Києва буде становити 27 метрів.

Зазначимо, що на початку вересня 2021 року завершилася тендерна процедура із закупівлі 10 нових низькопідлогових трамвайних вагонів для міста Львова. Ця закупівля теж здійснювалася в рамках програми «Міський громадський транспорт в Україні» за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку. Вартість контракту на закупівлю 10 нових 5-тисекційних трамвайних вагонів «Електрон», які підписало ЛКП «Львівелектротранс» і місцевий «Концерн «Електрон» склала понад 20 мільйонів євро.

Фото – ТзОВ «Татра-Юг».
 

comments powered by HyperComments