В Україні можливо тестуватимуть нову антиковідну вакцину із Індії

Середа, 24 лютого 2021, 15:51
Компанія «Bharat Biotech» розробляє вакцину проти коронавірусу, яка виготовлятиметься у вигляді спрею чи крапель
В Україні можливо тестуватимуть нову антиковідну вакцину із Індії

В Україні можуть проводитися клінічні випробовування нової «антиковідної» вакцини від індійської компанії «Bharat Biotech». На відміну від тих вакцин проти коронавірусу, які уже використовуються в світі, ця індійська вакцина буде виготовлятися у вигляді спрею чи крапель. Про це сьогодні під час брифінгу у МОЗ повідомив очільник відомства Максим Степанов, звітуючи про свій робочий візит у Індію.

Максим Степанов розповів, що відвідав в Індії одного з найбільших виробників вакцин «Bharat Biotech», який розробив препарат імунізації проти коронавірусу «Covaxin». За словами очільника МОЗ, ця вакцина уже пройшла три етапи клінічних випробовувань, причому в ІІІ етапі взяло участь понад 25 тисяч добровольців. Уже найближчим часом буде опубліковано результат третьої стадії випробувань, але «висновки науковців доволі оптимістичні». Степанов каже, що «Covaxin» уже отримала дозвіл на застосування в екстренних умовах.

Очільник МОЗу повідомив, що досягнуто домовленість із «Bharat Biotech» про те, що Україна готова долучитися до клінічних випробувань нової розробки – «антиковідної» вакцини в формі спрею чи крапель.

«Вони зараз починають першу стадію клінічних випробувань, вони будуть достатньо швидко рухатися. Другу і третю стадію ми можемо частково провести в Україні. Завершити всі клінічні випробування вони планують до вересня-жовтня цього року, щоб вийти вже з продуктом на ринок.

Чому це важливо для України? Якщо дійсно ми будемо проводити частину клінічних випробувань третьої стадії в Україні, то це дає нам пріоритетний доступ до цієї вакцини в разі доведення ефективності цієї вакцини. Вона набагато зручніша, бо у формі крапель», – каже Максим Степанов.

comments powered by HyperComments