Україна має отримати понад 22 мільйони доз вакцин від коронавірусу

Середа, 24 лютого 2021, 11:25
За словами Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, планується отримати як мінімум 22,6 мільйони доз «антиковідних» вакцин різних виробників, планується продовжити перемовини про постачання
Україна має отримати понад 22 мільйони доз вакцин від коронавірусу

Наша країна має отримати як мінімум 22,6 мільйони доз «антиковідних» вакцин різних виробників і планує далі домовлятися про поставки. Про це у середу 24 лютого 2021 року на брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«У рамках візиту до Індії вдалося вирішити кілька стратегічних задач, зокрема попередньо домовитися про додаткову партію вакцин розробки американської компанії «Novavax». Попереду контрактування ще 5 млн вакин компанії «NovaVax».

Станом на сьогодні маємо очікувані поставки вакцин: від компанії «Pfizer» в рамках ініціативи COVAX – більше ніж 100 тисяч доз, від компанії «Sinovac» – близько 2 мільйонів доз, компанії «AstraZeneca» – ми маємо ще 1,5 мільйона (доз) отримати від «Serum Institute» і також до 4 мільйонів отримати або від «Serum Institute», або від іншого виробника в рамках ініціативи COVAX. Від компанії «NovaVax» 10 мільйонів доз вакцин у нас уже підписано і на 5 мільйонів розраховуємо найближчим часом укласти контракт згідно досягнути мною домовленостей», – заявив Максим Степанов і додав, що «цього об'єму більше ніж достатньо для повноцінного проведення програми вакцинації протягом поточного року».

Степанов каже, що МОЗ не збирається зупинятися і буде іще контрактувати закупівлю «антиковідних» вакцин: «Очікуємо на фінальні версії контрактів від виробників».

Очільник МОЗу повідомив, що у Індії відвідав компанію «Bharat Biotech» – одного із найбільших виробників вакцин, який розробив препарат імунізації проти коронавірусу «Covaxin».

Зазначимо, що учора, 23 лютого 2021 року Україна отримала першу партію «антиковідної» вакцини – 500 тисяч доз вакцини «AstraZeneca» індійського виробництва, яку наша держава закупила сама. Цю вакцину зареєстрували в Україні напередодні за скороченою процедурою.

comments powered by HyperComments