Адвокати намагаються скасувати підозру Олегу Татарову

Середа, 24 лютого 2021, 10:45
Про це заявляють у Національному антикорупційному бюро України і кажуть, що адвокати Татарова намагаються розповсюджувати неправдиву інформацію про Бюро
Адвокати намагаються скасувати підозру Олегу Татарову

Національне антикорупційне бюро заявляє, що адвокати заступника керівника Офісу президента Олега Татарова намагаються у будь-який спосіб скасувати підозру своєму підзахисному і  розповсюджують неправдиву інформацію про бюро. Про це пише «Українська правда», посилаючись на Telegram-канал НАБУ.

«Адвокати заступника керівника Офісу президента, намагаючись у будь-який спосіб скасувати підозру своєму підзахисному, розповсюджують недостовірну інформацію: нібито детективи НАБУ повідомили про підозру посадовцю в незаконний спосіб, залишивши документ за місцем роботи, а не проживання», – йдеться у повідомленні НАБУ.

У НАБУ наголосили, що детективи повідомили Татарову про підозру у спосіб, передбачений КПК України. Зокрема, 18 грудня 2020 року в пошуку посадовця представники НАБУ відвідали місця офіційної реєстрації та проживання заступника керівника ОП, де його не застали, і залишили повідомлення про підозру в ЖЕКу та за місцем роботи. У бюро підкреслили, що усі ці процесуальні дії задокументовані і є в матеріалах кримінального провадження.

Там також додали, що детективи НАБУ та прокурори САП готові надати ці матеріали на розгляд Вищого антикорупційного суду, який уповноважений ухвалювати рішення в кримінальних провадженнях, підслідних НАБУ.

Зазначимо, що про те, що НАБУ розслідує справу, яка стосується заступника керівника Офісу Президента України Олега Татарова стало відомо 1 грудня 2020 року. Татарова вважають причетним до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

Через два тижні, 14 грудня 2020 року Печерський райсуд Києва приймає рішення про передачу справи, у якій фігурує Олег Татарова від НАБУ до ДБР. У НАБУ відреагували на це судове рішення, назвавши його таким, що суперечить закону.

18 грудня 2020 року в.о. керівника САП Максим Грищук підписав підозру Татарову.  Її планували вручити 18 грудня. Детективи НАБУ також отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова.

21 грудня 2020 року радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.

30 грудня 2020 року Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Офісу генпрокурора і не став обирати запобіжний захід Татарову, підозрюваному у причетності до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

comments powered by HyperComments