У Харкові на будинку міськради встановлять меморіальну дошку Геннадію Кернесу

Вівторок, 23 лютого 2021, 14:05
Таке рішення сьогодні прийняла комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища Харківської міськради
У Харкові на будинку міськради встановлять меморіальну дошку Геннадію Кернесу

На фасаді будівлі Харківської міськрпади має з’явитися меморіальна дошка екс-очільнику міста Геннадію Кернесу. Про це повідомив сайт Харківської міськради.

23 лютого Харківська міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища ухвалила рішення про встановлення меморіальної дошки Геннадію Кернесу, який був міським головою з 2010-го до 2020 року.

Як повідомив перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак, пам'ятний знак колишньому меру відкриють за позабюджетні кошти.

Також Кернесу планується присвоїти звання Почесний громадянин міста Харкова.

Крім цього комісія ухвалила рішення увічнити пам'ять доктора хімічних наук, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, першого проректора Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Юрія Холіна.

Йому планують встановити меморіальну дошку на фасаді будівлі школи №136 (вул. Велика Панасівська, 39), яку закінчив вчений.

Зазначимо, що переобраний на посаду міського голови Харкова 25 жовтня 2020 року Геннадій Кернес помер в лікарні у Німеччині 17 грудня 2020 року. Причиною смерті посадовця стали ускладнення після коронавірусної хвороби COVID-19.

Наразі повноваження міського голови Харкова виконує секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, якого було обрано на цю посаду 9 грудня 2020 року.

comments powered by HyperComments