Партії «Голос» і «Довіра» – основні союзники «Слуг народу» у Верховній Раді

Вівторок, 23 лютого 2021, 09:42
Таких висновків дійшли у Комітеті Виборців України за наслідками моніторингу голосування за ухвалені Верховною Радою законопроекти
Партії «Голос» і «Довіра» – основні союзники «Слуг народу» у Верховній Раді

Нардепи від фракцій «Слуга народу» та «Голос», а також від групи «Довіра» найчастіше підтримують законопроекти, які приймаються Верховною Радою ІХ скликання – про це повідомили у Комітеті виборців України (КВУ) за результатами моніторингу голосування нардепів за прийняті закони, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«За даними голосувань, найближче до умовної коаліції зі «Слугою народу» мали б бути фракція «Голос» та група «Довіра». Саме у цих політичних сил частіше за інших збігаються результати голосувань із монобільшістю. У середньому протягом вересня-січня депутати «Слуги народу», «Голосу» та «Довіри» разом забезпечили 231 голос, що було достатньо для ухвалення законів», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

За даними моніторингу КВУ, за період із вересня 2020 року до січня 2021-го ВР ухвалила 86 законів (без урахування ратифікаційних документів). У середньому кнопку «за» натиснули лише 84%, або 206 із 247 депутатів від «Слуги народу».

Решту голосів, яких бракувало для ухвалення рішень, часто забезпечували депутати групи «Довіра» і фракції «Голос»: у середньому «за» натискали 66% (13 депутатів) «Довіри» та 65% (12 депутатів) «Голосу».

Серед інших фракцій і груп показники підтримки рішень парламенту трохи нижчі.

Зокрема, у середньому за ухвалені рішення ВР голосували 62% депутатів «Європейської солідарності» і 51% позафракційних депутатів. Також кнопку «за» натискала половина депутатів ВО «Батьківщина» (50%) і групи «За майбутнє» (45%).

Результати моніторингу свідчать, що депутати всіх фракцій і груп ВР переважно підтримують рішення парламенту. Винятком є члени «Опозиційної платформи - За життя», які демонструють низький рівень підтримки ухвалених законів: у середньому «за» голосують лише 23% депутатів «ОПЗЖ».

При цьому депутати від «ОПЗЖ» не дали жодного голосу за 20 законів із 86.

comments powered by HyperComments