Український віце-прем’єр опинився на фото разом із чеченським лідером Кадировим

Понеділок, 22 лютого 2021, 20:25
Світлини, на яких український віце-прем'єр-міністр Олег Уруський йде поруч із Рамзаном Кадировим зроблені в Об’єднаних Арабських Еміратах, де триває виставка «IDEX-2021»
Український віце-прем’єр опинився на фото разом із чеченським лідером Кадировим

Український віце-прем’єр – Міністр стратегічних галузей промисловості Олег Уруський втрапив у скандал – опубліковано світлину, де він знаходиться поруч із підконтрольним Кремлю чеченським лідером Рамзаном Кадировим. Світлину зроблено в столиці Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі, куди Уруський поїхав напередодні на виставку «IDEX-2021».

Світлину, де в одному кадрі Уруський і Кадиров на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» опублікував Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і написав «Чекаю від Олега Уруського термінового пояснення».

Як зазначає «Українська правда», у повідомленні інформаційного агенства ОАЕ «Emirates News Agency» є зокрема абзац про те, що на церемонії відкриття виставки до спадкоємного принца Абу-Дабі шейха Мухаммада бін Заїда Аль Нагаяна приєднався президент Чеченської Республіки Рамзан Кадиров, президент Татарстану Рустам Мінніханов, віцепрем'єр-міністр України Олег Уруський та генерал Мохамед Хамдан Дагло.

«Українська правда» також опублікувала відео, де Уруський знаходиться поруч із Рамзаном Кадировим. Це відео опублікував в своєму «Фейсбуку» депутат Олександр Качура.

«На відео видно, що Уруський заходить разом з іншими сотнями гостями на захід згідно визначеного організаторами місці. Він навіть не вітався з тим чоловіком по праву руку від нього», – написав Качура, адресуючи свій пост Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, який критикував Уруського через фото, на якому той поруч із Кадировим.

«Дайте хтось номер телефону Уруського пану Шмигалю. Бо пан прем’єр пише одразу пости з фото, не розбираючись», – обурився нардеп.

Прокоментував ситуацію із фото, де він поруч із Кадировим і сам Олег Уруський. Він зазначив, що немає наміру «шарахатися» від представників Російської делегації. Уруський пояснює – на фото офіційна церемонія відкриття міжнародної військово-технічної виставки IDEX 2021, у якій він бере участь як глава української урядової делегації. За словами Уруського, розміщення очільників офіційних делегацій під час ходи на початку церемонії визначає протокол держави-організатора. Була застосована практика, згідно якої, особисті гості правлячої родини були розміщені в алфавітному порядку. Уруський зазначив, що українська делегація звернула увагу місцевого протоколу щодо неприйнятності подібних ситуацій у майбутньому.

«Водночас, хотів би додати, що я особисто під час, в ході та після церемонії не мав (і не збираюсь мати) жодних контактів з головою делегації РФ, яким є Р. Кадиров.

Також не вважаю можливим «шарахатися» від представників ані країни-агресора, ані будь-якої іншої країни, демонструючи, таким чином, невпевнену поведінку та слабкість української сторони», – написав Уруський на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук».
 

comments powered by HyperComments