МЗС Росії традиційно звинуватила Україну у війні і «розгулі неонацизму»

Понеділок, 22 лютого 2021, 19:04
Відомство Лаврова чергову заяву із звинуваченнями України видало у сьому річницю Революції Гідності
МЗС Росії традиційно звинуватила Україну у війні і «розгулі неонацизму»

Міністерство закордонних справ Російської Федерації випустило офіційну заяву із приводу 7-ої річниці Революції Гідності в України. У цій заяві відомство Лаврова стверджує, що нібито Майдан призвів до «виходу Криму із складу України» та війни на Донбасі. Ця заява опублікована на офіційному сайті МЗС Росії.

«Сім років тому на київському майдані пройшов кривавий державний переворот, який привів до трагічних наслідків для самої України, регіональної і міжнародної стабільності. Примітно, що масові безлади, які відбувалися перед тим, мали відкрито націоналістичний характер, проходили під гаслами європейських цінностей, свободи і демократії.

Багато у чому їх спровокували і підтримали западні держави, в першу чергу США, які грубо вмішувалися у внутрішні справи країни. Франція, Німеччина і Польща виступили посередниками між владою та опозицією, переконали законно обраного президента не використовувати силу проти зовсім не мирних протестувальників, стали гарантами досягнутих між ними домовленостей, але нічого не зробили для їх виконання, коли опозиція демонстративно від них відмовилася», – йдеться у заяві МЗС Росії, авторкою якої є М.В. Захарова.

«Чим більше часу проходить після державного перевороту, тим очевиднішими стають його наслідки. Він призвів до виходу Криму зі складу України. Досі триває конфлікт в Донбасі.

Трагедії в Одесі та Маріуполі поклали початок розгулу неонацизму, насильницької українізації і загального наступу на свободи і права людини», – йдеться у заяві МЗС Росії.

У відомстві Лаврова також звинувачують чинну українську владу в тому, що вона нібито не здатна припинити війну на Сході України і подолати «розкол в суспільстві». У російському МЗС стверджують, що Київ нібито використовує тоталітарні методи і «карає власних громадян за інакомислення».

Зазначимо, що український парламент напередодні річниці розстрілів активістів на Євромайдані ухвалив постанову, якою визначив Революцію Гідності одним із ключових моменті українського державотворення і виразником національної ідеї свободи.

comments powered by HyperComments