В аеропорту «Бориспіль» посадили літак із топ-фігурантом справи «Приватбанку»

Понеділок, 22 лютого 2021, 15:32
За повідомленням «Української правди» на борту цього літака знаходився колишній заступник голови правління «Приватбанку» Володимир Яценко
В аеропорту «Бориспіль» посадили літак із топ-фігурантом справи «Приватбанку»

Співробітники правоохоронних органів України проводять затримання топ-фігуранта справи «Приватбанку», який хотів утекти із України. Літак, на облавку якого знаходився підозрюваний, посадили у столичному аеропорту «Бориспіль». Про це повідомила «Українська правда» із посиланням на співрозмовника у правоохоронних органах.

«Просто зараз у Борисполі посадили літак і збираються арештувати чоловіка, який збирався втекти. Це один із топ-фігурантів у справі «Приватбанку», який намагався покинути Україну, щоб уникнути відповідальності», – розповів співрозмовник.

Затриманому топ-фігуранту НАБУ збирається вручити повідомлення про підозру. Там кажуть, що це одна із найгучніших справ в Україні.

«Українська правда» стверджує, що йдеться про затримання колишнього першого заступника голови правління «Приватбанку» Володимира Яценка. Підозру затриманому вранці в понеділок підписала генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

Раніше «Українська правда» писала, що колишні керівники націоналізованого «Приватбанку», які зараз мешкають у Австрії та Швейцарії, постійно приїжджають в Україну. Зокрема згаданий Володимир Яценко часто рухається маршрутом Женева – Відень – Україна.

На початку 2020 року Господарський суд Києва відкрив провадження за позовами низки екс-топ-менеджерів та екс-акціонерів Приватбанку про визнання недійсними договорів про придбання акцій, які були укладені в грудні 2016 року під час націоналізації банку. Серед позивачів є і Володимир Яценко, який володів міноритарним пакетом акцій фінустанови розміром 0,3%.

comments powered by HyperComments