Росія жорстко відреагувала на санкції проти Медведчука — вважають їх виходом з переговорного процесу по Донбасу.

Субота, 20 лютого 2021, 17:41
Можна з упевненістю припускати, що чекати якогось врегулювання, обмінів або звільнень при Зеленський українцям не доводиться.
Росія жорстко відреагувала на санкції проти Медведчука — вважають їх виходом з переговорного процесу по Донбасу.

Росія очікувано жорстко відреагувала на санкції Зеленського проти Медведчука. У Кремлі оцінили цей вчинок українського президента як вихід з переговорного процесу по Донбасу.

Так, голова партії "Єдина Росія", заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв назвав санкції проявом "політичної інквізиції" і висловив упевненість в падінні рейтингу в результаті таких дій президента Зеленського.

"Найпростіше відвернути увагу від своїх нескінченних провалів, займаючись переслідуванням опозиції і піддаючи її репресіям», — заявив Медведєв, висловивши впевненість, що такі дії, "в кінцевому рахунку, остаточно підірвуть довіру до офіційного Києва, який поставив політичну інквізицію вище фундаментальних прав і свобод громадянина ".

Щось подібне бачимо і в заяві В'ячеслава Володіна. «Почавши з закриття опозиційних телеканалів, київська влада дійшла до введення санкцій відносно лідера опозиційної парламентської партії. Уявити неможливо, щоб це відбувалося в країні, яка претендує бути демократичною і заявляє про бажання вступити в Євросоюз», — прокоментував ситуацію спікер Держдуми.

Москва, таким чином, вимагатиме від Європи засудження Києва, який "зневажає фундаментальні права і свободи громадян". В іншому випадку це перекреслює всі досягнення в цих сферах, підриває довіру до всіх інститутів Ради Європи, до тих західних політиків, які вважають себе захисниками демократичних цінностей, каже Володін.

Кремль вважає, що своїми діями Зеленський загнав себе в пастку — порушуючи закони, український президент накликає на себе гнів Заходу, який, буцімто, просто не зможе закривати очі на правове беззаконня в Україні.

З іншого боку, Росія демонструє, що не матиме справ із Зеленським ні з питання Донбасу, ні по інших напрямках.

«Дивно, що глава РНБО Данилов, який зараз завзято підтримує санкції проти Медведчука, не так давно говорив про неможливість миру на Донбасі без участі Росії. Але про яку участь Росії зараз можна говорити, якщо Київ своїми ж руками ховає будь-які варіанти вирішення проблем?» — задається питанням публіцист Сержіо Розенбаумос.

За його словами, при такій позиції Зеленського миру на Донбасі не буде — це навіть не обговорюється. «Також неясно, чого тепер чекати від Заходу, який бачить не тільки імпотентність Зеленського, а й відверте нехтування законами. Чи не відвернеться Європа від України, як від держави, яке провалила тест на демократію?», — питає експерт. 

«Годі збагнути, що таке можливо сьогодні в XXI столітті, особливо в державі, яке відчайдушно рветься вступити в Євросоюз, переконуючи західних політиків в міцності своїх демократичних інститутів. Українська влада, безсумнівно, збагатили своє портфоліо старанного кандидата, який, насправді, давно загруз в агресії і подвійних стандартах», — можна було б з часткою скептицизму поставитися до цих слів Дмитра Медведєва. «Але ж, по суті, він має рацію! Зеленський дійсно облажався по-крупному. І наслідків довго чекати не доведеться», — прогнозує С.Розенбаумос.

comments powered by HyperComments