У наступний вівторок Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання

П'ятниця, 19 лютого 2021, 14:45
На ньому можуть розглянути проект закону «Про державну службу» із пропозиціями Президента
У наступний вівторок Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання

Верховна Рада України у наступний вівторок може провести позачергове засідання, в порядку денному якого буде проект закону «Про державну службу» України із пропозиціями Президента Володимира Зеленського. Зазначимо, проголосований у Верховній Раді Закон України «Про державну службу» Президент ветував і повернув до Верховної Ради із своїми пропозиціями. Про це пише «Українська правда».

Про можливе позачергове засідання парламенту у коментарі «Українській правді» повідомила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

«Швидше за все, буде подання від президента України – і в порядку денному розгляд законопроєкту про державну службу, яка була заветована і повернута з пропозиціями президента», – сказала Кравчук.

Не виключає проведення позачергового засідання і Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

«Швидше за все, наступного тижня буде позачергова сесія. До мене звернулися колеги з тим, щоб видати їм підписні листи. Вони вже можуть їх отримати в апараті парламенту і почати збір підписів. Як тільки підписи з’являться - не пізніше, як у триденний строк, скликається позачергове засідання. Я думаю, що це відбудеться швидше», – сказав спікер і додав, що народні депутати, які ініціюють позачергове засідання, пропонують розглянути на ньому ветований президентом закон щодо відновлення конкурсів на посади державної служби.

Речниця президента Юлія Мендель зазначила, що Володимир Зеленський відстоює необхідність проведення конкурсів на зайняття посад державної служби і наполягатиме на проведенні позачергового засідання парламенту заради відповідного закону.

За її словами, якщо не внести зміни до законів щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад держслужби та інших питань державної служби, то будуть неможливими виплати для працівників багатьох галузевих груп.

Зокрема, йдеться про шахтарів, енергетиків, та всіх, чиї виплати погоджуються через відповідні міністерства та державні відомства.

Мендель зазначила: «Відповідна процедура свого часу була заблокована непродуманими правками та має бути виправлена».

comments powered by HyperComments