Венедіктова похвалилася своїми досягненнями – за час роботи Офісу Генпрокурора засудили до позбавлення або обмеження волі понад 14 тисяч осіб

Четвер, 18 лютого 2021, 11:54
Офіс Генерального прокурора України почав працювати 2 січня 2020 року, він замінив Генеральну прокуратуру України
Венедіктова похвалилася своїми досягненнями – за час роботи Офісу Генпрокурора засудили до позбавлення або обмеження волі понад 14 тисяч осіб

За час роботи Офісу Генерального прокурора України до суду скеровано 119 тисяч проваджень, засуджено до обмеження чи позбавлення волі понад 14 тисяч осіб. Про такі результати роботи Офісу Генпрокурора повідомила очільниця української прокуратури Ірина Венедіктова із трибуни Верховної Ради, пише сайт «Радіо Свобода».

«До суду скеровано понад 119 тисяч проваджень, а це щоденно п’ять сотень. Нам вдалося належно скоординувати та суттєво скоординувати діяльність органів правопорядку, спрямовану на забезпечення принципу невідворотності покарання. За участі прокурорів судами розглянуто 113,2 тисячі кримінальних проваджень», – заявила Венедіктова.

25 вересня 2019 року в Україні набув чинності закон про реформування органів прокуратури. Документ передбачав ліквідацію військових прокуратур, але при цьому встановлює право генерального прокурора у разі потреби утворювати спеціалізовані прокуратури.

2 січня 2020 року в Україні почав роботу Офіс Генерального прокурора. Він прийшов на зміну Генеральній прокуратурі, ліквідованій в межах реформи.

comments powered by HyperComments