Урядовий законопроект щодо НАБУ уже зареєстрували у Верховній Раді

Вівторок, 16 лютого 2021, 15:10
За словами урядовців, законопроект скерований на приведення статусу НАБУ у відповідність до вимог Конституції
Урядовий законопроект щодо НАБУ уже зареєстрували у Верховній Раді

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до деяких законів України стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) у відповідність з вимогами Конституції України. Згідно з інформацією на сайті парламенту, законопроект №5070 було зареєстровано в понеділок, 15 лютого. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ініціатором законопроекту є прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Текст законопроекту і супровідні документи наразі не оприлюднено.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді привести статус НАБУ у відповідність з вимогами Конституції. Відповідний проект закону схвалено на позачерговому засіданні уряду 15 лютого, повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело в уряді.

Міністр юстиції Денис Малюська у Facebook заявив, що в схваленому урядом законопроекті про статус Національного антикорупційного бюро України зазначено, що протягом проходження відбору нового директора НАБУ повноваження директора виконуватиме перший заступник директора НАБУ.

comments powered by HyperComments