Керівників НАБУ не будуть допитувати у справі Татарова

Субота, 13 лютого 2021, 17:48
Про це повідомила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова у соцмережі «Фейсбук»
Керівників НАБУ не будуть допитувати у справі Татарова

Керівника Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника і начальника Головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинського не будуть допитувати у «справі Татарова». Про це повідомила на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

«Допит Ситника та Калужинського відміняється», – написала Венедіктова.

Зазначимо, що про можливий допит керівників НАБУ в Офісі Генпрокурора повідомив у п’ятницю ввечері журналіст Юрій Бутусов. Він стверджував, що ОГП поланує допитати у т.зв. «справі Татарова» керівника НАБУ Ситника, керівника відділу детективів Калужинського та старшого детектива НАБУ Руслана Габріеляна в якості свідків. Допит нібито мав відбутися у понеділок 15 лютого 2021 року.

За інформацією Бутусова, керівників НАБУ викликав на допит заступник Венедіктової Олексій Симоненко, який тісно пов’язаний із Олегом Татаровим і Андрієм Портновим, а також прокурор Юрій Розанова. Метою виклику було зобразити конфлікт інтересів НАБУ в розслідуванні справи Татарова.

«Викликаючи в якості свідків керівників, які ведуть розслідування і керують НАБУ, Татаров вирішив руками своїх підручних зобразити... конфлікт інтересів у справі, і забрати під цим приводом справу Татарова у НАБУ! За законом не може бути хтось одночасно і процесуальною стороною у справі, і свідком у справі. Тобто викликаючи в якості свідків відповідальних за розслідування, вони одразу приймуть рішення забрати справу Татарова на законних підставах з НАБУ», – написав Юрій Бутусов.

Сьогодні коментуючи повідомлення Венедіктової, Бутусов написав, що скасування Генпрокуроркою допиту керівників і детектива НАБУ є швидким і важливим рішенням, яке зірвало спробу заступника генпрокурора Олексія Симоненка створити конфлікт інтересів у розслідуванні і забрати справу Татарова з НАБУ.

Окрім Юрія Бутусова, інформацію про виклик в ОГП керівників НАБУ підтведив і екс-нардеп та журналіст, а нині член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко. Він звернув увагу на те, що Венедіктова заявила про скасування допиту двох керівників НАБУ, але не детектива Руслана Габріеляна, який розслідує справу Татарова.

comments powered by HyperComments