В Україні біля 19 мільйонів громадян уже зустрілися із коронавірусом

Субота, 13 лютого 2021, 15:35
Таку заяву зробив епідеміолог Андрій Александрін, який прогнозує хвилю повторних захворювань на COVID-19 в Україні на осінь 2021 року
В Україні біля 19 мільйонів громадян уже зустрілися із коронавірусом

В Україні біля половини населенння держави уже зустрілися із коронавірусом і тим чи іншим способом у людей виробилися антитіла до коронавірусу SARS-COV-2. Таку думку в ефірі телеканалу «Україна 24» висловив епідеміолог Андрій Александрін, повідомляє «УНІАН».

«Дослідження показують, що у людей, які перехворіли на коронавірус, є антитіла, і їх вистачає на термін від 6 до 9 місяців. Також ми знаємо, що на даний момент близько 50% населення вже зустрілося з COVID-19. Не 1 – 2 мільйони, як говорить офіційна статистика, а десь 19 млн. Але цього імунітету вистачить до осені. Якраз через півроку люди масово почнуть хворіти на COVID-19 по другому колу», – заявляє Андрій Александрін.

Епідеміолог пояснив, на чому грунтується його твердження, що із коронавірусом тим чи іншим способом проконтактувала майже половина населення України.

«За офіційною статистикою, від кількості виявлених більше 60% піддаються госпіталізації. Це важливий момент. У нас госпіталізують із середньою і важкою формою. У той же час в США госпіталізації піддається не більше 3,5% від усіх виявлених. У Великобританії – не більше 4%. Якщо ми порахуємо пропорції, то і вийдемо на цифру, що в Україні перехворіло приблизно 19 млн осіб», – заявив Андрій Александрін.

На думку Андрія Александріна, щоб запобігти повторній хвилі захворюваності на COVID-19 восени 2021 року українська влада до осені має забезпечити вакцинацію усього населення проти коронавірусу.

Зазначимо, що слова Андрія Александріна частково підтверджуються результатами ІФА-тестування пацієнтів, які були проведені мережею лабораторій «Сінево» у січні 2021 року. У мережі лабораторій заявили, що у 50% тестувань на виявлення імуноглобуліну Ig G до коронавірусу SARS-COV-2, які були проведені у січні 2021 року, дали позитивний результат, а отже половина населення України має імунітет до COVID-19. В той же час, тест на антитіла до коронавірусу здають переважно пацієнти, які планують стаціонарне лікування, а також пацієнти, які контактували із «ковідними» хворими.

У Львівській міськраді заявляють, що із 100939 тестувань методом ІФА, які від початку епідемії були проведені у закладах охорони здоров'я міста Львова позитивний результат дали 20699 тестів, тобто 20,5% від усіх проведених ІФА тестів, в тому числі 12 лютого у Львові провели 328 ІФА-тестувань, із них позитивний результат дало 88 тестів, тобто 26,28%. У Львівській міськраді, щоправда, не дають окремої статистики на виявлення імуноглобулінів Ig A, Ig M та Ig G, перші два із них свідчать про гостру форму COVID-19, а імуноглобулін Ig G свідчить про те, що пацієнт уже переніс коронавірусну хворобу і виробив антитіла.
 

comments powered by HyperComments