На засіданні РНБО 19 лютого анонсують прийняття жорстких рішень

Субота, 13 лютого 2021, 12:20
Частина засідання РНБО буде проведена у закритому режимі: в Офісі Президента заявляють, що загрози нацбезпеці держави, які мають бути усунуті, вимагають жорстких рішень
На засіданні РНБО 19 лютого анонсують прийняття жорстких рішень

В Офісі Президента заявляють, що загрози нацбезпеці держави, які мають бути усунуті, вимагають жорстких рішень. Вочевидь, ці рішення будуть прийняті на засіданні РНБО, яке відбудеться у п’ятницю, 19 лютого 2021 року. Про це пише «Українська правда».

Зазначається, що Президент України Володимир Зеленський доручив секретарю РНБО Олексію Данілову почати підготовку засідання РНБО, що має відбутися у п'ятницю, 19 лютого, на Банковій. Частину питань на ньому буде розглянуто в закритому режимі.

«Загрози національній безпеці держави, які мають бути усунуті, вимагають обов’язкових жорстких рішень у межах, що визначені Конституцією України та чинним законодавством. Суспільство має бачити державу, яка абсолютно точно знає сучасні ризики та вміє реагувати на них професійно й швидко.

Очевидно також, що, на превеликий жаль, у період до 2019 року українці наочно бачили, що необхідні рішення для захисту національної безпеки, які давно назріли, з політичних міркувань відкладалися. Відсутність тоді достатньої політичної волі заклала під основи нашої державності багато мін сповільненої дії, які й потребують сьогодні системної протидії.

Для Володимира Зеленського є безумовним пріоритетом виконання конституційного обов’язку Президента із забезпечення національної безпеки держави. Рішення, які ухвалюються в результаті колегіальної роботи Ради національної безпеки і оборони, цілковито відповідають інтересам України на цьому етапі розвитку нашої держави», – йдеться у повідомленні Офісу Президента.

12 лютого в РНБО повідомили, що Президент Володимир Зеленський доручив розпочати підготовку засідання Ради нацбезпеки і оборони, частину питань на якому розглянуть в закритому режимі.

До того РНБО 2 лютого 2021 року ухвалила рішення про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – «112 Україна», NewsOne і ZIK. Це рішення було введено у дві Указом Президента, який підписав Володимир Зеленський.

comments powered by HyperComments