Телеканал Євгена Мураєва «Наш» перевірять через виступ Азарова

П'ятниця, 12 лютого 2021, 19:52
Національна рада із питань телебачення і радіомовлення України призначила телеканалу «Наш» позапланову безвиїзну перевірку
Телеканал Євгена Мураєва «Наш» перевірять через виступ Азарова

Нацрада із питань телебачення і радіомовлення України перевірятиме телеканал «Наш» через виступ у ефірі його телепередачі «Марафон» екс-прем’єр-міністра України Миколи Азарова 15 грудня 2020 року. Про це із посиланням на Нацраду із питань телебачення і радіомовлення пише «Українська правда».

Національна рада на засіданні 12 лютого розглянула результати моніторингу мовлення телеканалу "НАШ" (ТОВ "НАШ 365", м. Київ) і вирішила з 26 лютого до 12 березня перевірити дотримання ним законодавства. Телеканал має до 2 березня надіслати Нацраді документи і матеріали, необхідні для проведення перевірки.

15 грудня 2020 року у прямому ефірі передачі «Марафон» на цьому каналі прем'єр-міністр України у 2010-2014 рр. Микола Азаров у діалозі з ведучими заперечував участь у збройному конфлікті на Донбасі збройних сил Росії, ігнорував наявність незаконних збройних формувань на території окремих районів Донецької та Луганської областей, а відповідальність за бойові дії покладав на Збройні сили України.

Нацрада пояснює, що «це має ознаки розпалювання ворожнечі та посилення вже наявного військового протистояння, що може призвести до подальшого зростання насильства та агресії в ОРДЛО і на всій території України».

Також у виступі Азарова почули неправду про те, що Міжнародний кримінальний суд нібито визнав, що в Україні «имеет место гражданский конфликт, а в гражданском конфликте запрещено использовать вооруженные силы».

Нацрада зазначає, що ведучі Артем Нікіфоров та Ольга Веремій під час трансляції не реагували на такі висловлювання, а отже «проігнорували право глядачів на повну та об’єктивну інформацію».

«Оскільки співрозмовник (Азаров), запрошений до участі в програмі, є постійним учасником передач телеканалу «Наш» , його позиція з питань збройного конфлікту в Україні була неодноразово публічно оголошена, а тому вона має бути відомою керівництву телекомпанії.

Це може свідчити про свідомий намір ліцензіата формувати відповідний напрям власної редакційної політики через розпалювання національної ворожнечі та поширення дезінформації.

Такі дії мовника можуть дестабілізувати суспільство, загострити військове протистояння», – заявляють у Нацраді.

Зазначимо, що на минулому тижні після того, як Володимир Зеленський заблокував «телеканали Медведчука», запровадивши санкції проти Тараса Козака, телеканал «Наш» пікетували патріотично налаштовані громадяни із вимогою закрити його. 4 лютого біля будівлі телеканалу "НАШ" на вулиці Жилянській у Києві сталася сутичка між молодиками й правоохоронцями.

Телеканал «Наш» перебуває у власності екс-нардепа від «Опозиційного блоку» Євгена Мураєва. Канал часто допускає проросійську риторику, що єднає його із «каналами Медведчука».

comments powered by HyperComments