Росія готова до розриву відносин із Європейським Союзом

П'ятниця, 12 лютого 2021, 11:00
Про це заявив міністр зовнішніх справ Російської Федерації Сергій Лавров
Росія готова до розриву відносин із Європейським Союзом

Офіційна Москва готова до розриву відносин із Європейським Союзом. Таку заяву озвучив очільник російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров. Про це він заявив в інтерв’ю на YouTube-каналі «Соловйов Live», фрагменти якого опубліковано на сайті МЗС Російської Федерації.

«Виходимо з того, що ми готові», – заявив російський міністр, відповідаючи на питання, чи рухається Росія до розриву із ЄС.

«У випадку, якщо ще раз побачимо (як уже відчули неодноразово), що в якихось областях накладаються санкції, що створюють ризики для нашої економіки, в тому числі в найбільш чутливих сферах. Ми не хочемо ізолюватися від світового життя, але треба бути готовим до цього. Хочеш миру - готуйся до війни», – заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз може запровадити нові санкції проти Російської Федерації після того, як там було за рішенням суду заарештованого опозиціонера Олексія Навального.

Керівник дипломатії ЄС Жозеф Боррелль сказав, що наступні кроки ЄС щодо Росії можуть включати санкції і що він «висуне конкретні пропозиції».

Нові санкції обговорюються після того, як Боррелля піддали нищівній критиці через принизливу поїздку до Москви минуло тижня, коли очільник МЗС Росії Сергій Лавров використав спільну прес-конференцію, щоб принизити Євросоюз. Під час візиту Боррелля Росія оголосила про висилку трьох дипломатів із Польщі, Німеччини та Швеції, яким інкримінують участь у протестах проти ув’язнення Навального. Країни ЄС відповіли Росії взаємністю.

comments powered by HyperComments