Україна вручила Грузії ноту через затримання яхти із українцями на борту

Четвер, 11 лютого 2021, 13:59
Інцидент із затриманням яхти, яка належить грузину Міхаїлу Батурину, стався іще в листопаді 2020 року. На облавку судна були українці
Україна вручила Грузії ноту через затримання яхти із українцями на борту

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар під час зустрічі з Тимчасовим повіреним у справах Грузії в Україні Давідом Бочорішвілі вручив йому ноту через затримання яхти з українцями на борту. Про це повідомили у прес-службі МЗС України.

«Боднар закликав грузинську сторону забезпечити швидкий і неупереджений розгляд справи затримання в Грузії яхти з громадянами України Володимиром Дяченком і Юрієм Хомичем.

Грузинському дипломату була вручена нота МЗС України з цього питання та вкотре висловлено прохання змінити запобіжний захід та звільнити зазначених українських громадян, – йдеться у повідомлення прес-служби МЗС.

Окрім цього український та грузинський дипломати обговорили заяви екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі, який є українським громадянином: Саакашвілі в Грузії закликає своїх прихильників до непокори чинній грузинській владі.

Бондар під час зустрічі з Бочорішвілі заявив, що українська держава не втручається у внутрішні справи іноземних держав, а приватна думка окремих громадян не повинна впливати на розвиток стратегічного партнерства України та Грузії.

У листопаді 2020 року грузинські прикордонники затримали яхту, яка прямувала до Туреччини уздовж берега Грузії. На борту перебували громадяни України Володимир Дяченко та Юрій Хомич. Власник яхти – громадянин Грузії Михаїл Батурин, який раніше працював в охорони Саакашвілі.

Затриманих відправили в СІЗО за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону Грузії, вони досі перебувають під вартою.

Саакашвілі кілька разів звертався до української влади із закликом розібратися в цій справі.

comments powered by HyperComments