Разумков хоче поглиблення діалогу між парламентами України та Великобританії

Четвер, 11 лютого 2021, 10:01
Голова Верховної Ради України провів онлайн-зустріч із спікером Палати громад парламенту Великої Британії Ліндсі Гойлом.
Разумков хоче поглиблення діалогу між парламентами України та Великобританії

Очільник українського парламенту Дмитро Разумков каже, що Верховна Рада готова до поглиблення українсько-британського міжпарламентського діалогу. Про це він заявив під час онлайн-зустрічі із спікером Палати громад парламенту Великої Британії Ліндсі Гойлом, повідомляє офіційний сайт Верховної Ради.

«Незважаючи на перешкоди, пов'язані з COVID-19, які є на сьогодні, я хотів би запропонувати вам активізувати українсько-британські міжпарламентські відносини», – заявив Дмитро Разумков і долав, що на міжпарламентському рівні важливо обговорювати багато аспектів міжнародного співробітництва.

Разумков також висловив сподівання на розуміння та допомогу британських партнерів у питанні спрощення режиму поїздок українських громадян до Великої Британії.

Крім того, голова Верховної Ради відзначив злагоджену роботу груп дружби парламентів двох країн, адже Велика Британія - одна з найпослідовніших країн у питанні підтримки територіальної цілісності України.

«Деокупація Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей є серйозним викликом для України», - зазначив Разумков і додав, що зокрема завдяки позиції Великої Британії та санкційному тиску на Російську Федерацію, Україна продовжує протистояти російській агресії

Разумков запросив Гойла відвідати Україну. «Останній візит спікера Палати громад до України відбувся 20 років тому. Гадаю, цю тенденцію треба змінювати», - сказав він.

comments powered by HyperComments