Більшість українців підтримує санкції проти каналів Козака-Медведчука

Середа, 10 лютого 2021, 13:16
За даними соціологічного опитування, проведеного групою «Рейтинг», більше половини опитаних українців підтримують блокування «телеканалів Медведчука»
Більшість українців підтримує санкції проти каналів Козака-Медведчука

Більшість українців, які знають про рішення РНБО щодо санкцій проти Тараса Козака та пов’язаних із ним «телеканалів Медведчука», підтримують це рішення. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 6-8 лютого.

Соціологи стверджують, що 78% опитаних українців знають про те, що президент Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти телеканалів «112 Україна», «NewsOne», «ZIK», в той же час 21% – не знають про це.

Стверджується, що 49% українців підтримують рішення припинити мовлення телеканалів «112 Україна», «NewsOne» та «ZIK», 41% – не підтримують. З моменту введення санкцій рівень підтримки цього рішення зріс з 42 до 49%, натомість кількість критиків зменшилась з 47 до 41%.

 Соціологи наголошують – важливо, що серед опитаних, які знають про рішення, рівень його підтримки ще вищий (57%), а кількість критиків менша (37%). При цьому, 72% опитаних підтримують запровадження державою санкцій проти фізичних та юридичних осіб України якщо їхня діяльність шкодить інтересам держави (46% однозначно підтримують, 26% – скоріше підтримують).

Натомість, у разі наявності доказів причетності цих осіб до терористичної діяльності або сепаратизму,  рівень підтримки  санкцій проти них ще зростає до 85% (67% – однозначно підтримують, 18% – скоріш підтримують).

Соціологи також опублікували «зріз» підтримки рішення Володимира Зеленського про блокування «каналів Медведчука» серед прихильників відомих українських політиків. Найбільшої популярності рішення про блокування каналів Козака набуло серед прихильників Петра Порошенка і Арсенія Яценюка – 70% прихильників цих політиків схвалюють блокування телеканалів «112 Україна», «NewsOne» та «ZIK». Щодо прихильників самого Зеленського, то рішення про блокування телеканалів підтримує 60% його електорату. Серед прихильників Юлії Тимошенко лише 47% схвалює блокування «телеканалів Медведчука». Що ж до Юрія Бойка, то його прихильники переважно негативно ставлять до блокування телеканалів – підтримують рішення Зеленського лише 18% прихильників Бойка.

Якщо говорити про вік респондентів, які схвально ставляться до блокування телеканалів, які перебувають у власності Тараса Козака, то найбільше прихильників цього рішення Зеленського у віковій групі 60 + та серед молодих людей віком 18 – 29 років.

Метод опитування CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів було опитано 2500 респондентів віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність:. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

comments powered by HyperComments