Зеленський і далі проти російської «антиковідної» вакцини в Україні, адже українці – не кролики

Понеділок, 8 лютого 2021, 14:03
На думку Президента, росіяни мають вакцинувати своє населення «Спутником V», перш ніж пропонувати його іншим країнам.
Зеленський і далі проти російської «антиковідної» вакцини в Україні, адже українці – не кролики

Український Президент Володимир Зеленський і далі налаштований проти використання російської «антиковідної» вакцини «Спутник V» в Україні. Він каже, що наша країна має домовленості із виробниками якісних світових вакцин, а щодо російського препарату, то він радить росіянам спочатку щепити власних громадян, а тільки після цього пропонувати вакцину для продажу за кордон. Про це Зеленський заявив на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

«Поки офіційної інформації про те, що «Спутник V» російського виробництва є гарантованим і дає ефект 91% немає...

Я вважаю, що громадяни України – це громадяни, це люди і точно, вибачте за порівняння, не кролики. І експериментувати на них ми не маємо права, тому ми домовлялися тільки з провідними виробниками вакцин...

З приводу «Спутника», найкращий варіант переконання світу в якості твоєї вакцини – це запровадження глобальної вакцинації твого населення. Мені так здається.

На жаль, в Україні немає поки що своєї вакцини, у росіян є і це позитивно для їх населення, але у них біля 140 млн людей, тому, перш за все, перед тим як нам пропонувати свою вакцину, потрібно забезпечити своє населення. Тоді це про лікування, про вакцинацію, а не про політику»,а – заявив Зеленський. Він додав, що Україна має є домовленості з найякіснішими європейськими виробниками вакцин: «Pfize», «Astra ZeneCa».

Раніше російські вчені заявили, що «Спутник V» ефективний проти симптоматичного COVID на 91,6%, а за словами Володимира Путіна, рівень захисту, яку дає російська вакцина від COVID «Спутник V», досягає 97%. При цьому станом на 10 січня президент Росії так і не зробив нею щеплення.

У Росії в кінці грудня розпочалася кампанія вакцинації населення від COVID-19 препаратом «Спутник V», який ще не пройшов необхідної стадії клінічних випробувань. Але росіяни, які першими вирішили зробити щеплення від коронавірусу російською вакциною «Спутник V», поскаржились на побічні ефекти від неї.

comments powered by HyperComments