Данілов розповів про те, скільки журналістів працювало на каналах Медведчука і яку зарплатню вони отримували

П'ятниця, 5 лютого 2021, 22:05
Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі програми «Свобода слова» показав звіти, щодо заблокованих телеканалів Тараса Козака
Данілов розповів про те, скільки журналістів працювало на каналах Медведчука і яку зарплатню вони отримували

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, на підприємстві «Телекомпанія «112-ТВ» працювало лише 33 людини, а середня офіційна зарплата журналістів на каналах Медведчука-Козака становила лише біля 5 тисяч гривень. Про це Данілов розповів в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» і показав звіти щодо заблокованих через санкції телеканалів «112 Україна», «ZIK» та «NewsOne», пише «Українська правда».

Ми працюємо з фактами, ми працюємо з документами і не можемо працювати з емоціями. Те, що стосується півтори тисячі людей, про яких роблять заяви, що вони втратили роботу… З кожного підприємства, які знаходяться під санкціями, вони моніторяться.

Відповідно, я можу сказати: підприємство «ТВ вибір» у 2020 році кількість працюючих – одна людина, «Новий формат» - одна людина, «Оріанта» - одна людина, «Телекомпанія «112-ТВ» – 33 людини, «Партнер ТВ» – одна людина, «Лідер ТВ» – одна людина.

У нас є середня заробітна платня у цих компаніях, я можу сказати, що це бідні люди. Середня заробітна платня складає 5 тисяч гривень.

Це ті звіти, які має РНБО, коли ми готувалися до усіх процедур щодо компаній пана Козака», – розповів Данілов.

Секретар РНБО також додав, що Президент України Володимир Зеленський запропонував працевлаштувати звільнених людей із закритих телеканалів і навіть збільшити їм зарплатню на 20-25%.

В той же час представники «Опозиційної платформи - За життя» та колеги власників телеканалів повідомляють, що через санкції із телеканалів звільнили «півтори тисячі журналістів».

comments powered by HyperComments