Справа Татарова потрапила в інше місце

Четвер, 4 лютого 2021, 21:02
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призупинила передачу справи Олега Татарова з НАБУ в інше відомство. Це зроблено до розгляду питання по суті.
Справа Татарова потрапила в інше місце

Апеляція ВАКС зупинила рішення Печерського суду, яке використали для передачі справи Татарова від НАБУ.

Колегія суддів апеляційної палати Вищого антикорупційного суду зупинила рішення слідчого судді Печерського суду Києва Павла Вовка, яким справу заступника глави Офісу президента Олега Татарова забрали з Національного антикорупційного бюро. Рішення призупинили до ухвалення апеляційною палатою ВАКС свого рішення. Таким чином, ОГП вже виконав ухвалу Печерського суду, дію якої зупинили. Цікава ситуація.

Окремо апеляція ВАКС дозволила екснардепу Максиму Микитасю теж оскаржити рішення Печерського суду, оскільки Офіс генпрокурора намагається відкликати скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Але є й інша проблема – АП ВАКС не може розглянути по суті скарги на рішення Печерського суду, оскільки палата досі не отримала матеріали судової справи. Їх вилучило Державне бюро розслідувань і з 20 січня не передає документи до АП ВАКС.

За даними NABU Daily, матеріали судового провадження вилучили у межах справи про ймовірне втручання генпрокурорки Ірини Венедіктової у справу Татарова, коли вона змінила групу прокурорів. Аналогічна справа розслідується і в НАБУ.

Окремо на засіданні був цікавий момент. Суддя з колегії, голова апеляційної палати ВАКС Даниїла Чорненька повідомила, що до неї надійшов лист від прокурора ОГП Андрія Грицана у справі Татарова, в якому той просив «не здійснювати судовий контроль у провадженні». Чорненька уточнила, що АП ВАКС і не здійснюють судовий контроль у справі, оскільки це у повноваженнях слідчих суддів. Суддя підкреслила про недприпустимість втручання у діяльність суддів і нагадала про відповідальність за такі дії.

comments powered by HyperComments