Баканов розповів про санкції РНБО проти телеканалів Медведчука

Середа, 3 лютого 2021, 13:29
Очільник СБУ називає санкції «послідовним кроком влади» і додав, що рекомендація про запровадження санкцій надійшли від Верховної Ради та СБУ
Баканов розповів про санкції РНБО проти телеканалів Медведчука

Очільник Служби безпеки України Іван Баканов називає запроваджені проти трьох українських телеканалів санкції»послідовним кроком української влади у боротьбі з російською гібридною агресією». Він також повідомив, що рекомендація щодо запровадження санкцій надійшла від Верховної Ради та СБУ. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Проти України ведеться гібридна війна, зокрема, й на інформаційному полі. Ми маємо системно їй протидіяти, аби захистити інтереси держави. Запровадження санкцій – іще один важливий та послідовний крок для цього. Тож, враховуючи дані, якими володіє Служба безпеки, а також численні порушення законодавства у сфері телерадіомовлення, зафіксовані Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення, СБУ надала обґрунтовані рекомендації РНБО прийняти відповідне рішення», – заявив керівник української спецслужби.

Іван Баканов додав, що рішення РНБО спрямоване на «захист територіальної цілісності та суверенітету України» і не є обмеженням свободи слова.

«Існує велика різниця між свободою слова та відвертою антиукраїнською риторикою. Свобода слова закінчується там, де з’являються ознаки посягання на територіальну цілісність та суверенітет України», – резюмував Баканов.

comments powered by HyperComments