Зеленський запровадив санкції проти Козака і його телеканалів: 112, NewsOne та ZIK припиняють мовлення

Вівторок, 2 лютого 2021, 23:09
Президент України Володимир Зеленський на 5 років запровадив санкції проти Тараса Козака (близького соратника Віктора Медведчука) та телеканалів 112, NewsOne та ZIK.
Зеленський запровадив санкції проти Козака і його телеканалів: 112, NewsOne та ZIK припиняють мовлення

Про це повідомляє пресслужба президента.

Санкції щодо Козака передбачають блокування активів – тимчасове обмеження права користуватися та розпоряджатися належним їй майном; обмеження торгових операцій; обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України; запобігання виведенню капіталів за межі України; анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності; заборона перевадання технологій, прав на об'єкти інтелектуальної власності.

Також санкції стосуються компаній «Аріадна ТВ» (виробництво кіно та відеофільмів, телевізійних програм), «Новий формат», «ТВ Вибір», «Лідер ТВ», «Партнер ТВ», котрі мовлять під логотипом «112 Україна», власне телеканалу «112-ТВ», «Новини 24» (NewsOne) та «Нові комунікації» (ZIK). В усіх цих телеканалів Козак — кінцевий бенефіціар.

Санкції телеканалам запровадили також на 5 років. Вони не суміжні з можливістю здійснення мовлення: передбачають анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів і блокування активів, а також заборона користування радіочастотним ресурсом України; припинення надання послуг з розповсюдження телепрограм.

Одразу після публікації указу про запровадження санкцій щодо трьох інформаційних каналів доступ до них було обмежено. Наразі мовлення каналів ZIK, NewsOne, 112 канал через супутниковий ретранслятор та в пакеті кабельного телебачення припинено. Водночас, мовлення в інтернеті продовжується, передає UNN.

Цим телеканалам Національна рада з питань телебачення і радіомовлення періодично назначає перевірки — в етерах звучать вислови, які загрожують нацбезпеці та суверенітету.

Тарас Козак — український медіамагнат, народний депутат України VIII та IX-го скликань. Власник проросійських телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна». У 2014 році став народним депутатом від «Опозиційного блоку» (раніше «Партія регіонів»), близький соратник кума Путіна Медведчука. У 2019 році став народним депутатом від ОПЗЖ.

comments powered by HyperComments