Максим Степанов пояснив, кого саме із українських медиків вакцинуватимуть від COVID-19 першими

Субота, 30 січня 2021, 19:13
«Антиковідні» щеплення першими отримають працівники мобільних бригад із вакцинації та медпрацівники стаціонарів, де лікують «ковідних» пацієнтів
Максим Степанов пояснив, кого саме із українських медиків вакцинуватимуть від COVID-19 першими

Першими медиками в Україні, яких щеплять від коронавірусу будуть працівники мобільних бригад із вакцинації, а також ті медики, які працюють у стаціонарах, де лікують «ковідних» пацієнтів. Про це заявив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в коментарі інформаційному агенству «Інтерфакс-Україна».

«На першому етапі ми вакцинуємо людей з критичним ризиком інфікування й розвитку Covid-19 та тих, хто виконує критичні функції у відповідь на пандемію коронавірусної хвороби», – заявив Степанов.

Міністр повідомив, що також серед перших вакцинуватимуть:

- працівників лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на  Covid-19;

- всіх співробітників екстреної медичної допомоги, зокрема водіїв;

- людей, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках престарілих тощо), а також працівників цих закладів;

- військовослужбовців, які беруть участь в Операції об'єднаних сил.

За словами Степанова, на першому етапі планується вакцинувати близько 367 тисяч осіб. Вакцинацію проводитимуть спеціальні мобільні бригади.

Повідомляється, що уже наступного місяця Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech, а також протягом першого півріччя 2021 року – від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford. Президент України Володимир Зеленський запевнив українців, що вакцинація проти COVID-19 буде безкоштовною.

comments powered by HyperComments