Форум «Руський Донбас» у Донецьку є прикладом підривної діяльності зі сторони Росії

Субота, 30 січня 2021, 14:36
Таку заяву у своєму «Твіттер» зробив речник Міністерства зовнішніх справ України Олег Ніколенко
Форум «Руський Донбас» у Донецьку є прикладом підривної діяльності зі сторони Росії

Україна вважає прикладом підривної діяльності Російської Федерації так званий «Руський форум», який пройшов в окупованому Донецьку. Наша держава обов’язково проінформує міжнародних партнерів про це – таку заяву в соцмережі «Твіттер» зробив речник українського МЗС Олег Ніколенко.

«Російське керівництво не полишає ідеї перекроїти Україну під свої лекала. "Форум" в Донецьку – створення перешкод для мирної реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Поінформуємо партнерів про черговий приклад підривної діяльності Росії на Донбасі», – написав Ніколенко.

Зазначимо, що 27 січня 2021 року з’явилися повідомлення, що до окупованого Донецька їдуть російські пропагандисти для проведення форуму «Руський Донбас».

Сам форум «Руський Донбас» відбувся 28 січня 2021 року, під час цього форуму ватажки терористичних угрупувань ЛНР та ДНР представили доктрину «Руський Донбас», яка передбачає захоплення Росією всіх територій Донецької та Луганської областей.

На цьому форумі головний редактор одного з провідних пропагандистських телеканалів у Росії «Russia Today» Маргарита Симоньян закликала Росію «приєднати» Донбас, як Крим: «Росіє-матінко, забери Донбас додому!».

Однак прес-секретар президента Росії Владіміра Путіна Дмитро Пєсков заявив, що таке питання на порядку денному не стоїть.

comments powered by HyperComments