За словами Дмитра Пєскова, питання приєднання Донбасу до Росії не стоїть

П'ятниця, 29 січня 2021, 13:03
Таким чином речник Путіна прокоментував слова пропагандистки Маргарити Симоньян про необхідність «приєднання» Донбасу до Росії
За словами Дмитра Пєскова, питання приєднання Донбасу до Росії не стоїть

Речник російського президента Владіміра Путіна Дмитро Песков заявив, що питання про приєднання Донбасу до Російської Федерації не стоїть. Таким чином він прокоментував слова пропагандистки Маргарити Симоньян про необхідність приєднання Донбасу до Росії. Про це пише «Gazeta.ru».

«Маргарита Симоньян є медіа-менеджером і журналістом. Вона не може бути виразником офіційної позиції РФ. Такого питання на порядку денному не стоїть.

Ви знаєте, що Росія займає досить відповідальну позицію в рамках зусиль сприяння Україні з регулювання її внутрішньоукраїнської кризи. Росія займає послідовну відповідальну позицію щодо захисту інтересів російськомовного населення на Донбасі і продовжить захищати «руських», – заявив Дмитро Пєсков і додав, що питання про входження Донбасу до складу РФ ні прямо, ні опосередковано у порядку денному не стоїть.

Зазначимо, що учора, 28 січня 2021 року на форумі «Руський Донбас» в Донецьку Маргарита Симоньян – головна редакторка телеканалу «Russia Today», який відомий як один із головних пропагандистських рупорів Кремля, заявила, що нібито жителі Сходу України «хочуть жити у себе вдома» і «мати можливість бути руськими». Вона закликала Росію «приєднати» і цей український регіон, як Крим:  «Росіє-матінко, забери Донбас додому!».

comments powered by HyperComments