Вакцина від коронавірусу від «Novavax» показує ефективність майже 90%

П'ятниця, 29 січня 2021, 09:02
Повідомляється, що вакцина від «Novavax» пройшла фінальну стадію клінічних випробовувань і готова до використання
Вакцина від коронавірусу від «Novavax» показує ефективність майже 90%

Вакцина проти коронавірусу від компанії «Novavax» успішно пройшла фінальну стадію клінічних випробовувань і показала ефективність 89,3%. Про це повідомила компанія-виробник, пише «Українська правда».

Зазначається, що препарат розроблений на основі білків. Третя фаза клінічний випробувань проводилась у Великій Британії. Його дію також вивчили і на новому штамі коронавірусу, який раніше знайшли у Сполученому Королівстві, а пізніше в інших країнах. 

Дослідження дають підстави стверджувати, що вакцина на 95,6% ефективна проти COVID-19 та на 85,6% проти мутованого вірусу. Водночас, значно меншу ефективність вакцина продемонструвала проти штаму коронавірусу, що виник в Південній Африці – 49,4%.

У випробуваннях взяли участь більше 15 тисяч осіб віком від 18 до 84 років, зокрема 27% учасників були старше 65 років.

У компанії також додали, що планують опублікувати ще більш детальний звіт про результати досліджень з урахуванням появи додаткових даних. Інформацію про клінічні випробування передадуть для попередньої публікації та для рецензій у відповідні журнали.

Окрім того, «Novavax» подала документи на реєстрацію препарату.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров’я України зірвало закупівлю вакцини NVX-CoV2373 американської розробки, яку виготовляє індійська компанія «Serum». Виробник цієї вакцини компанія «Novavax» з США.

comments powered by HyperComments