У ПАРЄ пропонують відмовитися від санкцій проти Росії

Середа, 27 січня 2021, 11:03
Повноваження російської делегації у ПАРЄ хочуть продовжити без усяких обмежень не дивлячись на оскарження повноважень росіян українською делегацією
У ПАРЄ пропонують відмовитися від санкцій проти Росії

Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи виступає за повноваження російської делегації без жодних обмежень – затверджено відповідний попередній проект рішення ПАРЄ. Цей документ підготував австрійський депутат Штафан Шеннах.

За цим проектом визнається, що у низці питань Російська Федерація відступила від зобов’язань перед Радою Європи, і останнім часом додатково погіршила ситуацію. Зокрема, документ критикує зміни до конституції РФ, які дозволяють не виконувати рішення ЄСПЛ; надання парламенту Росії важелів впливу на КС; додаткові кроки, спрямовані на закріплення незаконної анексії Криму тощо. Також зазначається, що у ПАРЄ засуджують авторитарні тенденції, які проявилися останнім часом. Окремо наголошується, що у Росії не проведено розслідування отруєння Олексія Навального. В той же час, проект пропонує не накладати на РФ жодних санкції у ПАРЄ, пояснюючи це «прагненням до діалогу».

У середу члени ПАРЄ можуть подати свої зауваження до даного проєкту. Голосування за документ відбудеться у четвер вранці. Зазначимо, що на початку сесії українська делегація оскаржила повноваження росіян у асамблеї.

comments powered by HyperComments