В Україні до вакцинації від COVID-19 залучатимуть приватні компанії

Вівторок, 26 січня 2021, 15:05
Про це у вівторок 26 січня із трибуни Верховної Ради України заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
В Україні до вакцинації від COVID-19 залучатимуть приватні компанії

Голова українського Уряду Денис Шмигаль виступаючи сьогодні, 26 січня 2020 року у Верховній Раді, запевнив, що Україна готова для отримання вакцин від коронавірусу. За словами прем’єра, уже підготовлена логістика для безпечного зберігання і транспортування протикоронавірусних вакцин. Шмигаль також додав, що для догляду за вакцинами, які потребують низьких температур, залучать приватні компанії.

«Є повні розрахунки щодо оновлення холодового ланцюга, сформовано потребу в холодильниках, термобоксах, інструментах контролю дотримання температур.

Україна має можливість для зберігання, логістики, транспортування до пунктів щеплення вакцини, яку необхідно зберігати при температурі -80°C.

Для цього будуть залучатися приватні фармацевтичні логістичні компанії», – розповів Шмигаль і додав, що в Україні немає потреби будувати спеціальні низькотемпературні склади для вакцин, адже це тимчасові потреби, отож в Уряді вважають, що одноразове партнерство в цьому плані із бізнесом – найбільш оптимальний варіант.

При цьому, за словами Шмигаля, для транспортування і зберігання вакцин, які потребують температур 2 – 8 градусів нижче нуля у держави достатньо власних потужностей.

comments powered by HyperComments